ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΦΥΤΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑ, ΓΕΓΟΝΟΣ Ή ΣΥΜΒΑΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΩΣ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΚΟΗΣ, ΤΗΣ ΑΦΗΣ, ΤΗΣ ΟΣΦΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, (Ή ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ), ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΗ, (ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ), ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ) ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, (ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ, ΧΑΡΑ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΓΑΛΗΝΗ, ΑΠΟΛΑΥΣΗ, Κ.Α.).
Η ΕΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, Η ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, (ΘΥΜΟ, ΦΟΒΟ, ΘΛΙΨΗ, ΕΝΟΧΗ, ΑΗΔΙΑ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ, Κ.Α)
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Α) ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣH ΩΣ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΑΣΗ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΤΙΒΑΓΜΕΝΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΝΑ ΣΤΥΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΦΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.
Β) ΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ.
Γ) ΤΟ ΑΝ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΚΕΙ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
ΠΗΓΗ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ
=================================================================================
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.
ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ
(ΑΝΑΛΥΣΗ)
33 ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΥΝ 2 ΝΟΜΟΙ
(ΑΝΑΛΥΣΗ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου